Fietsen in en rondom Sluis

untitled_panorama1-1-steenen-beer-met-stuk-stadswal-en-mountainbikers.jpg

Start eens een fietsroute vanuit Sluis. 

Sluis is gelegen op het fietsroutenetwerk en dat is natuurlijk niet voor niets! Rondom Sluis kun je namelijk prachtig fietsen over verstilde polderwegen en dijkjes. Geniet er van de vele vergezichten, natuur, vestingplaatsen, de stadswallen of de kust. Het kan allemaal op nog geen 10 km fietsen. In alle jaargetijden is het hier prachtig! 

Met het fietsknooppuntennetwerk kunt u zelf uw eigen fietsroute uitstippelen aan de hand van fietsknooppunten. Wij geven u graag een aantal tips die u eigenlijk niet mag missen: 

- Rondom de stadswallen en grachten van Sluis is er een mooi fietspad. Een rondje Sluis is circa 5 kilometer. U passeert o.a. windkorenmolen de Brak, oude stadspoorten en de hertjes bij het voetbalveld. 

- Fiets vanuit Sluis eens naar het monumentale St. Anna ter Muiden en vestingplaats Retranchement. Een ommetje waarbij u de historie kunt aanraken. Circa 10 kilometer. 

- Combineer de vestingplaatsen Sluis en Retranchement met een stukje fietsen door de duinen van Cadzand. U proeft het zilt, voelt de wind en waant zich even terug in de Middeleeuwen. Circa 25/30 kilometer. 

- Vanuit Sluis naar Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Aardenburg is bekend om zijn Romeinse Castellum en vele opgravingen. Circa 20 kilometer. 

Wij wensen jullie veel (fiets)plezier toe in onze prachtige Zwinstreek. 

Fietsen zijn tevens te huur in Sluis bij de plaatselijke fietsenwinkel. U vindt de gegevens elders op deze pagina. 

Wanneer

Vanaf wo 22 april 2020, dagelijks

Prijs

Gratis