Covid-19 maatregelen

13 jan 2021

Veilig je aankopen doen, zo doe je dat!

De lock-down is verlengd, t.m. dinsdag 9 februari zijn enkel de essentiële winkels geopend. 

Supermarkten, levensmiddelenwinkels, drogisterijen, apotheken, bakkers, slagers, delicatessenwinkels, tankstation zijn geopend. 

We geven elkaar de ruimte, 1.5 meter

Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte (1,5 meter) in de winkels en op straat. Loop in het centrum rechts. 

Net even anders...

De lokale Sluise ondernemers staan, net als anders voor je klaar, maar in deze tijd net even anders dan 'normaal'. Dankzij de creativiteit van de ondernemers, kun je ook bij de niet essentiële winkels terecht voor je aankopen. Bijv. via windowshopping (al dan niet met qr-codes) kun je de laatste trends of sale items aanschaffen. Volg de ondernemers via hun online kanalen (facebook en instagram) en reserveer de gewenste artikelen telefonisch of via hun online media kanalen. In overleg worden dan je favoriete producten 'veilig' thuis gebracht. Een overzicht van winkels en restaurants met al hun gegevens kun je terugvinden op deze website. 

Thuis "uit eten". De horecazaken zijn enkel geopend voor afhaal - take away. Bestel je favoriete gerecht en geniet er thuis van. 

In Sluis gelden de landelijke maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid. Daarnaast kan de Veiligheidsregio Zeeland extra maatregelen treffen.

Breng je een bezoek aan Sluis, dan vragen we je om de volgende (Nederlandse) maatregelen in acht te nemen:  

  • Bij klachten blijf thuis!
  • Houd 1,5 meter afstand. 
  • Hoest en nies in de elleboog. 
  • Was vaak uw handen.
  • U mag met maximaal 2 mensen samen op straat komen (of indien uw gezin uit meer personen bestaat, enkel met uw gezinsleden), kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  • Raadpleeg de raamaffiche (deurbeleid) bij de winkeliers voordat u de winkel binnengaat.  
  • Per 1 december is het dragen van een mondkapje in winkels, musea en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. 
  • Alleen essentiële winkels zijn geopend. Niet essentiële winkels zijn gesloten t/m dinsdag 9 februari. 

Extra informatie over deze lockdown en alle maatregelen kunt u terug vinden op: