Covid-19 maatregelen

3 mei 2021
Wees welkom, Sluis is 7 op 7 open. 
Bezoekers en klanten zijn in Sluis van harte welkom om te recreëren, te winkelen, boodschappen te doen of iets af te halen bij de horeca. De ondernemers hebben allen maatregelen getroffen om jou te kunnen ontvangen en staan voor je klaar. Wij verwachten dat onze bezoekers zich ook aan de (Nederlandse) maatregelen houden. 
 
Winkelen: Alle winkels zijn geopend en 'vrij' toegankelijk. Per winkel geldt een maximaal aantal bezoekers, voordat je een winkel naar binnen gaat, kijk dan even op het affiche wat bij de deur hangt. 
Horeca: De terrassen zijn geopend van 12u tot 18 uur.  Er zijn vaste zitplaatsen. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Natuurlijk kun je bij de horecazaken ook terecht voor streetfood en take-away, dit kan ook na 18u. 
 
We geven elkaar de ruimte, 1.5 meter, loop in het centrum rechts.
Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte (1,5 meter) in de winkels en op straat. Loop in het centrum rechts. 
In Sluis gelden de landelijke maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid. Daarnaast kan de Veiligheidsregio Zeeland extra maatregelen treffen.
Breng je een bezoek aan Sluis, dan vragen we je om de volgende (Nederlandse) maatregelen in acht te nemen:  
  • Bij klachten blijf thuis!
  • Houd 1,5 meter afstand. 
  • Hoest en nies in de elleboog. 
  • Was vaak uw handen.
  • U mag met maximaal 2 mensen samen op straat komen (of indien uw gezin uit meer personen bestaat, enkel met uw gezinsleden), kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  • Raadpleeg de raamaffiche (deurbeleid) bij de winkeliers voordat u de winkel binnengaat.  
  • Per 1 december is het dragen van een mondkapje in winkels, musea en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. 

 

Informatie voor onze Belgische bezoekers / klanten: Update 22-04-2021:  Bezoekers en toeristen zijn niet verplicht om in quarantaine te gaan. Voor bezoekers aan Zeeland geldt op dit moment geen verplichting om in quarantaine te gaan. De laatste dagen zijn hierover veel vragen gesteld aan diverse grensgemeenten door Belgische (dag)toeristen. Er is in Nederland wel een nieuwe wet over de quarantaineplicht in voorbereiding maar het is niet bekend of en wanneer deze wet van kracht wordt. Naar verwachting wordt in de wet opgenomen dat de quarantaineplicht niet geldt voor mensen die niet langer dan 12 uur in Nederland verblijven. Maar dit zal later verder duidelijk worden.

Extra informatie en alle maatregelen kunt u terug vinden op: Coronavirus | Zeelandveilig en www.rijksoverheid.nl