Wandelen in Sluis

-lr-sluis-online-themafoto-s-vierkant-13.jpg

Over de stadswallen (vesting) van Sluis kun je prachtig wandelen in alle jaargetijden. In het najaar is het er extra genieten van de bonte kleurenpracht en staat er een herfstwind? Dan is het hier heerlijk uitwaaien. 

In de 15e eeuw werd dit pad bewandeld door waakzame wachters, nu kan iedereen dit pad belopen. Onderweg kom je oude stadspoorten uit de 15e eeuw tegen, zoals De Steenen Beer, Waterpoort, Zuidpoort en Oostpoort. Ook passeer je Molen de Brak die je kunt bezichtigen. Vanaf de stadswallen heb je een mooi uitzicht over het stadje aan de ene zijde en het polderlandschap aan de andere zijde. 

Je kunt de route starten vanaf het Walplein ter hoogte van het standbeeld van J.H. van Dale en de zwarte loopwijzers volgen. Zodra je bij Molen de Brak komt, kun je de route over de stadswallen vervolgen door de weg over te steken of je kunt hem inkorten door het centrum in te lopen. Het totale rondje over de stadswallen is ongeveer 5 kilometer.

 

Tip: Bij het VVV-inspiratiepunt (Belfort) op de Groote Markt 1 in Sluis kunt u de wandelroute "In de voetsporen van Napoleon en Van Dale" aanschaffen. De brochure bevat een duidelijke plattegrond, routebeschrijving en informatie van alle bezienswaardigheden.  

 

 

Wanneer

Vanaf wo 22 april 2020, dagelijks

Prijs

Gratis